Hamilelikte Mental Sağlık ve Stres Yönetimi
Hamilelik dönemi, kadınlar için birçok fiziksel ve psikolojik değişimin yaşandığı özel bir süreçtir. Bu süreçte, mental sağlık ve stres yönetimi büyük önem taşır. Hamilelikte...
Hamilelikte beslenmeden spora, hamile giyimin inceliklerinden doğum belirtilerine kadar merak edilenleri ve tavsiyelerimizi senin için derledik!
Hamilelik dönemi, kadınlar için birçok fiziksel ve psikolojik değişimin yaşandığı özel bir süreçtir. Bu süreçte, mental sağlık ve stres yönetimi büyük önem taşır. Hamilelikte...
Hamilelikte kegel egzersizleri ile hem cinsellik deneyimini üst noktaya taşıyabilir hem de güçlenen pelvik taban kasların sayesinde çok daha rahat bir şekilde normal doğum yapabilirsin.
Kegel...
Ter bezleri daha fazla çalıştığı için hamilelikte banyo ihtiyacın normale göre daha fazla olabilir. Özellikle yaz aylarında vücut ısısı ve terleme durumu arttığı için daha fazla duş alma ihtiyacı hissedebilirsin....
Genetik, tüp bebek gibi durumlardan kaynaklı bazı kadınların çoğul gebeliklerle karşılaşma ihtimali söz konusu. İkiz gebelikler bunlar aralarında en sık görülenleri ancak daha nadir olarak üçüz, dördüz...
Merhaba. 28 aralıkta kondom yırtılması sonucu bir iliski yaşandı. 18. Saatte ertesi gunu hapı aldım. Eğer gebelik olusmuşsa, hap etki etmrnisse kaset testte ne zaman yapılmalı? 19-20 gün oluyor. Ve ... devamı
Merhaba hanımlar hamileyim Allah nasip ederse kızim olacak elinde olup da ihtiyaç kalmamış bebek eşyaları bebek kıyafetleriniz varsa Allah rızası için bana gönderir misiniz... devamı
Kızlar merhaba 9+5 hamileyim 1 gün kabız oluyorum yapamıyorum ertesi gün ishal günde 2-3 kere lavaboya gidiyorum aynı sorunu yaşayanlar var mı acaba benim gibi neden olabilir... devamı
4 gün âdetim gecikti dün test yaptım iki kırmızı cizgi çıktı bugün hastaneye gittim sonucu öğrenemedim degerim sizce iyimi yoksa bir problemmi var anlayamadım lütfen yardımcı olun... devamı
Tebrikler, hayatının en heyecan verici ve mucizevi dönemine hoş geldin! Muhtemelen şimdiden hamile gibi hissetmeye başladın. Haftalar geçtikçe vücudundaki değişiklikleri de göreceksin. Hafta hafta hamilelik bölümünde neler göreceğini öğrenmek için hemen okumaya başla!
GörüntüleBu aracımızı kullanarak doğacak bebeğinize vermek istediğiniz ismi, kökenlerini öğrenerek bulabilirsiniz.
9 aylık macera başladı, bu süreçte pek çok konuda bilgiye ihtiyacın olacak. Bebeğin anne karnındaki gelişimi nasıldır? Bebeğin kilosu, boyu ve hareketleri normal mi? Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur, gibi birçok soru aklına gelecek.
Üstelik yalnızca bebek gelişimine değil; kendi vücudunda meydana gelecek olan değişiklikler hakkında da bilgiye ihtiyaç duyacaksın. Her geçen hafta karnın daha da büyüyecek ve bu durum birtakım şikayetlere sebep olacak. Ancak merak etme, hepsi geçecek.
Bu esnada hafta hafta bebek kilosu ve boyu hakkında meydana gelen gelişimleri görmek istersen şöyle bir şey yazdık: Bebeğin Hangi Hafta Hangi Meyve ve Sebzeye Benziyor?
Dünyaya sağlıklı bir bebek getirmenin ve hamilelik sürecini kuvvetli bir şekilde geçirmenin ilk koşullarından biri, dengeli beslenme. Dokuz aylık maraton süresince sağlıklı beslenmen hem senin hem de bebeğinin gelişimi için oldukça önemli.
Sana özel hamile diyetiyle bebeğinin iyi bir beyin gelişimi göstermesi ve sağlıklı bir doğum kilosuyla dünyaya gelmesi mümkün. Üstelik gebelikte beslenmene ve dolayısıyla kilo alımına dikkat ederek kendine de büyük bir iyilik yapmış olacaksın.
Kilo kontrolü neden bu kadar önemli? Çünkü bu sayede kabızlık, bulantı veya mide yanması gibi pek çok hamilelik semptomunu daha rahat bir şekilde atlatabileceksin. Erken doğum riskin azalacak. Doğum kilolarını çok daha kolay bir şekilde verebilecek ve vücudunun toparlanma sürecini hızlandırabileceksin. Hatta ve hatta bebeğinin ileride daha iyi bir beslenme alışkanlığı kazanabilme olasılığı artmış olacak. E daha ne olsun?
Diğer detaylar burada: Hamilelikte Kilo Alımı Hakkında Merak Ettiğin Her Şey!
Tabii ki tüm bunlar için hamilelikte neler yemeli, nasıl beslenmeli, bunları iyi bilmen gerek. Elinde, günlük alman gereken kalorilerin yer aldığı bir hamilelikte beslenme programı olmalı. Hamilelikte yenmemesi gereken besinleri öğrenmeli ve bir süre mutfağına sokmamalısın.
Unutma ki hamilelik süresince ihtiyacın olan besin değerleri ve ögeleri farklı olsa da temelde her şey sağlıklı bir beslenme modeli izlemeye dayanıyor. Bu nedenle bedeninin artan ihtiyaçlarıyla birlikte her hafta, beslenmende ayrı bir önemli.
Bebeğinin sağlıklı gelişimi ve vücudunun değişen ihtiyaçları için biz böyle bir rehber hazırladık: Hamilelikte Beslenme Hafta Hafta Nasıl Olmalı?
Kolay değil, içinde bir can taşıyorsun. İster istemez bunun vücuduna birtakım etkileri olacak. Bebeğinin ve senin sağlığına dair her şeyin yolunda olduğunun kontrol edilmesi için dönem dönem çeşitli testlerden ve muayenelerden geçmen gerekecek.
Zamanla vücudunda, etkilerini daha çok hissedeceğin birtakım değişikler olacak. Bulantıların olacak, göğüslerin şişecek ve karnın büyüdükçe nefes darlığı gibi problemleri yaşama ihtimalin artacak. İkiz gebelik yaşıyorsan tüm belirtileri daha da şiddetli yaşayabilirsin. Bu tarz komplikasyonlara karşı önlemini almalı ve sağlığına mümkün olduğunca dikkat etmelisin. Sağlıklı beslenmenin de bu konunun bir parçası olduğunu unutma tabii.
“Hamileyken ilişkiye girilir mi?” gibi cinselliğe dair birtakım konularda kafanda soru işaretleri olabilir. Sivilce ve lekelenme gibi çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsin. Hepsinin cevabı ve çözümü var, endişelenme.
Merak ettiğin tüm detaylar için buradan devam edebilirsin: Hamilelikte Cinsel İlişki Hakkında Bilmek İstediğin Her Şey!
Karnın ve bebeğin büyümeye devam ettikçe deliksiz uykulara veda etmek zorunda kalabilirsin. Rahat bir uykuya hasret kaldığın bugünlerde rahmine ve bebeğine baskı uyguladığı için hamilelikte uyku pozisyonları konusunda dikkatli olmalısın. Bebeğin için en sağlıklı olan pozisyonu ararken senin de konforlu uyuman önemli tabii ki.
En ideal yatış pozisyonunu buradan öğrenebilirsin: Hamilelikte Rahat Uyku Pozisyonları
Ayrıca bu süreçte bebeğinin doğumdan sonra yaşayabileceği sağlık problemlerine karşı da birtakım önlemler alman mümkün. Biz bunların her birine hamilelikte sağlık konulu makalelerimizde yer verdik. Hamilelik süresince anne adaylarında ve bebeklerde görülen en yaygın sağlık problemlerinin neler olduğunu öğrenebilir, ihtiyacın olan tüm bilgi desteğini alabilirsin.
Hamilelikte artan bacak krampları, sırt ve bel ağrıları pek çok anne adayı için kabus olabiliyor. Zinde bir vücuda sahip olmanın yolu sağlıklı bir beslenmeye ek olarak düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Dolayısıyla kalp-damar sağlığını ne kadar korur ve bedenine ne kadar özen gösterirsen bu tarz şikayetleri yaşama olasılığın da o kadar azalır.
Seni ağrılarından kurtaralım: Hamilelikte Bacak Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?
Üstelik gününün minik bir bölümünü hamile egzersizlerine ayırmak yalnızca sağlık konusunda değil; kolay bir doğum yapman için de sana yardımcı olur. Doktorun da bir sakınca görmediği takdirde çeşitli nefes egzersizlerinden faydalanabilir, hamile pilatesi ya da hem ruha hem de bedene şifa olan hamile yogası gibi alternatifleri değerlendirebilirsin.
Hamilelikte spor konulu makalelerimizi okuyarak günlük uygulayabileceğin egzersizler hakkında bilgi edinebilir, yaşayabileceğin sağlık problemlerine karşı önlemler alabilirsin.
Sağlıktı, beslenmeydi, spordu derken gelelim günlük yaşantında meydana gelecek acı ama bir o kadar tatlı gerçeklere. Bir süre sonra kıyafetlerinin içine sığamayacaksın ve yeni giysilere ihtiyacın olacak.
İşte, senin için yazdığımız hamile giyim rehberi bu noktada imdadına yetişecek. Günlük yaşamın olmazsa olmazı hamile pantolonu ve rahatlıklarından ötürü üzerinden düşürmeyeceğin hamile elbiseleri, bir süre dört elle sarılacağın kıyafetlerin olacak. Ancak yaz-kış stilinden yine ödün vermeyeceksin merak etme. Hamile tunikleri, tişörtler, montlar, salopetler ne ararsan bulabileceksin.
Sırf gebesin diye, özel gün davetlerindeki şıklığından ödün verecek halin yok. En göz alıcı hamile abiyelerini es geçmedik bu yüzden. Gebelik kıyafetleri genellikle doğumdan sonra rafa kalktığı için gereksiz harcamalardan kaçınmayı öğrenmen gerekecek. Ucuz hamile giyimin püf noktalarını öğrenerek paranın büyük kısmını cebinde tutabileceksin, kulağa harika geliyor değil mi? O halde lafı daha fazla uzatmadan seni hamile kıyafetleri ve eşyaları makalelerimize davet ediyoruz!
Bir de hamilelik sürecinin eşinle aranda yarattığı durumlar olacak. Zaman zaman bebeğine daha fazla yönelip eşini ihmal edebilirsin ya da sana gereken ilgiyi göstermediğinden şikayet edebilirsin. Böyle ruhsal dalgalanmaların olması çok normal. Bir süre hamilelik nedeniyle alt üst olan hormonlarının esiri olacaksın maalesef.
Ah şu hormonlar yok mu, bu süreçte cildinde meydana gelen değişimlerin en büyük sorumlusu onlar. Cildindeki renk değişimleri, sivilcelenmeler ve anne adayları için en korkutucu kısım olan çatlaklarla başın bir süre derde girebilir.
Mutlaka ihtiyacın olacak, sen aramadan biz söyleyelim: En İyi Çatlak Kremi Hangisi?
Tüm bunların yanında bebek isimlerine dair alternatif arayışların ve hamilelikte yolculuk üzerine birtakım endişelerin de olabilir. Günlük yaşam makalelerimizde tüm bu sorularının cevaplarını bulabilirsin.
Oğlan çocuğu için heyecanlı bir bekleyiş içindeysen Erkek Bebek İsimleri Önerileri yazımız sana fikir verebilir.
Hamilelik boyunca ihtiyaç duyacağın şeyleri öğrendin. Peki, doğuma ve sonrasına ne kadar hazırsın? Bebek ihtiyaçlarının ne kadarını karşıladın veya listende neler olması gerektiğini biliyor musun? Öncelikle bebek arabası, mama sandalyesi, ana kucağı ve oto koltuğu gibi ürünleri alırken dikkat etmen gerekenleri öğrenmelisin.
Biz bebek hazırlıkları makalelerimizde bu püf noktalara en ince ayrıntılarıyla değindik. İhtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde tamamlamak için sana a’dan z’ye bebek ürünlerinin bulunduğu listeler hazırladık. Sıra doğuma gelmeden bir de hastane çantası ihtiyacın olacak, bunun için de örnek bir liste paylaştık.
Senin tek yapman gereken, bebeğini kucağına almana ramak kaldığını bildiren doğum belirtilerini tüm detaylarıyla öğrenmek. Vücudunun sinyallerine kulak açmak ve tabii ki doğum çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak. Çünkü her ne kadar doktorunla birtakım planlar yapsan da doğum anı gelip çattığında işler değişebilir.
Dolayısıyla normal doğum hakkında ne kadar bilgi sahibiysen suda doğumu da bilmelisin. Sezaryen doğumda karar kılsan da spinal ve epidural gibi anestezi yöntemlerini duyduğunda şaşırmamalısın. “Tüm bunları nereden bileceğim ki?” dersen, doğum kategorisindeki makalelerimiz yardımcı olmak için seni bekliyorlar.