Prof. Dr. Fatih Şendağ

Prof. Dr. Fatih Şendağ
  • https://i.anneysen.com/gallery/4853/1568889065.jpg
  • https://i.anneysen.com/gallery/4853/1568889076.jpg
  • https://i.anneysen.com/gallery/4853/1568889070.jpg

Randevu/Bilgi Alın

Firma ile iletişime geçmek için

Ödeme seçenekleri

SGK anlaşması
Özel sağlık sigortası anlaşması
Taksit seçeneği

Çalışma günleri

Hafta içi
Hafta sonu

Toplam tedavi süresi

7-10 gün
11-14 gün
15-21 gün
22+ gün

Tedavi şekli

Yumurtlatma Tedavisi (Ovulasyon Indüksiyonu)
Aşılama Tedavisi (Intrauterin Inseminasyon)
Tüp Bebek Tedavisi
Mikroenjeksiyon (ICSI)

Embriyo dondurma işlemi yapılıyor mu?

Evet
Hayır

Kaç embriyo transferi yapılıyor?

1
2
3
3'den fazla

Merkezde tüp bebek tedavisi yaş sınırı nedir?

30 yaş
33 yaş
40 yaş
40+ yaş

Psikolojik destek ve süreç koçluğu hizmeti veriliyor mu?

Evet
Hayır

Kendi doktorum tedavime dahil olabilecek mi?

Evet
Hayır

Merkezin anlaşmalı oteli var mı?

Evet
Hayır

Otopark mevcut mu?

Evet
Hayır

Tetkikler için merkezin kendi labarotuvarı var mı?

Evet
Hayır

Hakkında

Prof. Dr. Fatih Şendağ, İzmir’ de tüp bebek tedavisiyle bebek sahibi olmak isteyen çiftleri tedavi ediyor. 2004 tarihinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Doçentliği ünvanını alan Prof. Dr. Fatih Şendağ, profesörlük ilanını 2011 yılında Ege Ünversitesi Tıp Fakültesi’ nden aldı.

Prof. Dr. Fatih Şendağ, Alsancak’ taki muayenehanesinde, üreme teknikleri konusunda hizmet veriyor. Tüp bebek tedavisi sürecinde kadının normalden daha fazla yumurta üretmesi öncelikli amaç. Bu nedenle, yumurtalıkları uyarıcı infertilite ilaçları kullanılarak tedaviye başlanıyor. Yumurtalar yeterince olgunlaştığında, içi sıvı dolu keseciklerden oluşan foliküller yumurtalıklardan alınıyor. Yumurtalar mikroskop ile inceleniyor ve yıkanmış spermler kaba ekleniyor. Döllenme kapta gerçekleşiyor. 2-3 gün sonra ise, bu embriyolar rahme transfer ediliyor. Bu işlem ise yumuşak ve esnek bir kateterle sağlanıyor. Yapılan araştırmalar, tüp bebek ile dünyaya gelen bebeklerle normal yolla dünyaya gelen bebekler arasında anormali bakımından herhangi bir fark bulunmadığını kanıtlıyor. Tüp bebek tedavisi sadece doğal yollardan çocuk sahibi olamayanlar için değil aynı zamanda, endometrioz, açıklanamayan kısırlık, erkek infertilitesi ve yumurtlama bozukluklarında da kullanılıyor. İnfertilite ilaçlarına yanıt veren ve doğal olarak yumurtlayan kadınlar ile sağlıklı bir rahim yapısına sahip kadınlar, tüp bebek tedavisine en kolay yanıt veren grubu oluşturuyor. 40 yaşın üstünde olmak ve erken menapoza giren ve artık yumurtlamayan kadın hastalar ile rahimde tedavi edilemeyen polip, fibroid ya da yara dokusu bulunan kişiler için tüp bebek tedavisindeki başarı ihtimali düşüyor.

Tüp bebek yöntemleri, gebelik takibi ve tüp bebeğe yardımcı tedaviler hakkında bilgi almak isterseniz Prof. Dr. Fatih Şendağ ile görüşebilirsiniz.

İletişim

Şair Eşref Bulvarı 1408 Sokak Meriç Apt. No.7 K.2 D.5 Alsancak İzmir