Ders Ücreti
Aylık Ders Ücreti
Ders Paketi
Hafta İçi Ders Günleri
Hafta Sonu Ders Günleri
Nefes Egzersizleri
Hamile Masajı
Hamile Pilatesi
Hamile Yogası
Özel Ders
Grup Dersi
Spor Akademisi Mezunu Eğitmen
Sertifikalı Uzman
Fizyoterapist Eşliği
Deneme Dersi var mı?
En erken hamileliğin kaçıncı haftasında başlayabilir?
Ders süresi ne kadar?
Özel ders hizmeti veriliyor mu?
Evde özel ders hizmeti veriliyor mu?
Ders paketini dondurabiliyor mu?
Hakkında
Hamileyken yapılan bazı egzersizlerin bir çok yararı vardır. Hamile yogası da bunlardan biri. Hamile yogası ile anne adayı, kendini daha iyi hisseder, doğuma daha kolay hazırlanır. Hamilelik sürecinde ve sonrasında oluşabilecek lohusa depresyonunu ve ağrıları azaltan yoga, dolaşımı hızlandırarak kas esnekliğini arttırır.
Gebeler için pelvik taban kasının çalıştırılması önemlidir; yoga bunu sağlar ve omurganın güçlenmesine yardımcı olur. Kadın kemik sağlığına olumlu katkıları vardır aynı zamanda gebelikten kaynaklanan duruş bozukluklarını önler. Doğum sonrası annenin iyileşmesini hızlandırır. Gebelik döneminde önerilen egzersizleri yapmak gebelik diyabetinden korunmaya, sağlıklı kiloda kalmaya ve doğum sonrası kilo vermeyi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Doğru nefes ve meditasyon yoganın gebelere fayda sağlayan diğer unsurlarıdır. Anne adayının gebelikte egzersize başlamadan önce mutlaka kadın doğum uzmanına danışması gerekiyor. Hamilelik boyunca egzersizler ne kadar faydalı olsa da bazı özel durumlarda önerilmez. Bu nedenle her dönemde mutlaka doktor izni almakta fayda var. Normal şartlarda yine doktor onayı ile gebeliğin 16. haftasından itibaren hamile yogası yapılabiliyor.
Hamile yogası uzman eğitmeni tarafından oluşturulan egzersiz programını önerilen aralıklarla uygulamak, hafif kas yorgunluklarının dışında bir olumsuz etkiyle karşılaşılması durumunda egzersizi kesmek ve doktordan onay almadan hamile yogasına yeniden başlamamak gerekir. Gebelik öncesi hayatında hiç egzersiz yapmamış anne adaylarının , kas yorgunluğu ağrısı ile hamilelikten dolayı oluşacak bir ağrı arasındaki farkı anlamayacağı için hamile yogası veya başka bir egzersiz programına başlaması önerilmez. Gebelikteki yoga egzersizlerinin amacı kesinlikle kilo vermek değildir. Kilo artışı beklenenin üzerindeyse doğum doktorunun önerisi ile beslenme uzmanına danışılması daha doğru olacaktır.
Anne adaylarına kendi gelişim süreçlerindeki dönüşümleri için yardımcı olan Koza Dönüşüm ve Özgürleşme Merkezi ile iletişime geçmek için formu doldurabilirsiniz.
İletişim
Hacı Mehmet Efendi Sokak Selamet Apartmanı A Blok No: 4 Kat: 2, D: 8 Selamiçeşme, Kadıköy İstanbul