Nub teorisi nedir?
Nub teorisi, hamileliğin 12. haftasında cinsiyet öğrenmek için uygulanan yöntemlerden birisi. Doğruluk oranının %80-90 olduğuna inanılıyor ve ancak kadın doğum uzmanları tarafından belirlenebiliyor.
Nub, yumru ve çıkıntı anlamlarına gelir. Genital tüberkül olarak da bilinen nub çıkıntısı, bebeklerin cinsel organlarının bulunduğu kısımda 12. haftadan sonra belirmeye başlar. Bu çıkıntıdan bebeğin omurgasına doğru olan açı yorumlanarak bebeğin cinsiyeti söylenir.
Bebek Cinsiyet Tahmini: Çok İddialı 11 Hurafe!
Nub çıkıntısının derecesi omurgadan 30 derece yukardaysa erkek, 30 dereceden aşağıdaysa kız olduğu yorumlanır.
Bu yorumlamayı yapabilecek ve çıkıntıyı görebilecek kişiler de kadın doğum uzmanlarıdır. Ancak görüntünün yanlış yorumlanma ihtimali de söz konusu olduğu için her doktor cinsiyet için Nub çıkıntısına bakarak kesin yorum yapmak istemeyebilir.
Cinsiyet Belirleme Testi: Geçmişten Günümüze 10 Yöntem!
Nub teorisi cinsiyet tahmini doğru mudur?
Sonuçta bir doktor tarafından yorumlanan bilgi olduğu için akıllarda bu soru yer ediyor olabilir. Söylenene göre Nub çıkıntısı 12. Haftadan sonra daha belirgin hale geliyor ve bu haftadan sonra cinsiyet tahmininin daha kesin olduğu söyleniyor. Ancak şunu belirtmek lazım, bu adı üstünde bir teori. Teorilerin kesinliği yoktur, bu durum Nub teorisinde de geçerli. Her ne kadar doğru tahminler olsa da Nub teorisi yanlış çıkanların sayısı azımsanmayacak kadar az.
Ayrıca Nub çıkıntısının net olarak görülebilmesi için bebeğin anne karnında sırt üstü şekilde düz durması gerekir. Her ultrason görüntüsünde bu pozisyonu yakalamak pek kolay değildir. Hiç yakalanmama olasılığı bile var.
Bu da var: Çin Takvimine Göre Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır, Doğru Sonuç Verir mi?