1. Portatif Lazımlık
Çocukların tuvalet eğitimi için hangi yaşın ideal olduğu kişisel özelliklerine bağlı! Bazı çocuklar için 12 ay uygunken, bazı çocuklar için de 36 ay uygun olabiliyor. Çocuğunun tuvalete hazır olduğunu anlamış ve onu yavaş yavaş tuvaletle tanıştırma zamanı gelmiş diyorsan ilk önce bir portatif lazımlık alarak işe başlayabilirsin. Portatif lazımlıklar taşınabilir oldukları için seni yarı yolda bırakmıyor. Her yere götürebildiğin ve portatif lazımlık poşeti ile kullanabildiğin için çocuğunun tuvalet eğitimini kesintiye uğratmıyor.
Bu iş için, piyasada birçok portatif lazımlık çeşidi bulabilirsin. Markaların farklı renk ve modellerde ürettiği lazımlıklardan çocuğuna en uygun olanı seçebilirsin. Sadece lazımlık işlevine sahip olanların yanı sıra hem lazımlık hem de tuvalet adaptörü olarak kullanılabilen modellere de göz atmanı öneririz.
İncelediğimiz modellere bakmak istersen: Müziklisinden Çantalısına Annelerin En Çok Tercih Ettiği 10 Lazımlık
2. Tuvalet Alıştırıcı
Çocuğun tuvalete girip çıkıyor, klozetin ne olduğunu merak etmeye başlıyor. Anlaşılan o ki yavaş yavaş tuvalet eğitimine hazır olduğunu belli ediyor. Çocuğunu tuvalet eğitimi sırasında klozete alıştırmak istiyorsan tuvalet alıştırıcılardan yardım alabilirsin. Tuvalet alıştırıcı klozet merdiveni ile çocuğunun klozete kendi başına oturmasını sağlayan, klozet adaptörü sayesinde çocuğun için ideal oturak kısmını yaratan bir aparat.
Genellikle renkli bir tasarıma sahip olan tuvalet alıştırıcısı çocuğunun tuvalete özenmesini sağlıyor. Güvenli yapısı aynı zamanda sökülebilir olduğu için evden uzaklaşacağın ve seyahate çıkacağın zaman kolaylıkla taşınabiliyor.
3. Tuvalet Alıştırıcı Külot
Bebeğinin bezden kurtulması ikiniz için de bir serüven ve bu serüvende size yardımcı olacak ürünlerden biri de tuvalete alıştırma külotları! Alıştırma külotu görünüş itibariyle bir külottan farklı değil. Ancak olası bir durumda çişi emebiliyor. Bu yönüyle de bebek bezlerine benziyor. Çocuğun, külot giydiğinin ve artık bez takmadığının farkına varınca tuvalete gitme ihtiyacı duymaya başlıyor.
Piyasada kullan at modellerin yanı sıra yıkanarak defalarca kullanılabilen tuvalet alıştırma külotları bulabilirsin. Çocuğunun cinsiyetine uygun olarak farklı renk ve desenlerde üretilen modellerin yanı sıra gece ve gündüze özel olarak tasarlanan külotlardan edinebilirsin.
Nedir, nasıl kullanılır, hangilerini öneriyoruz: 11 Maddede Alıştırma Külodu
4. Su Isı Ölçer Gösterge / Banyo Termometresi
Bebeğine banyo yaptırırken göz önüne aldığın birçok detaydan biri de suyun ideal sıcaklıkta olması! Suyun sıcaklığını ayarlamaya çalışırken, çocuğunu fazla sıcak ya da soğuk suya maruz bırakmak istemiyorsan, banyo termometrelerinden faydalanabilirsin.
Banyo termometresi ya da su ısısı ölçer olarak adlandırılan bu ürünleri 3 farklı çeşitte bulabilirsin. Duş başlığına takılan ve akan suyun derecesini ölçen termometre, ısıya göre renk değiştiren bebek banyo termometresi ya da klasik derece ölçer modellerinden birini tercih edebilirisin.
5. Bebek Banyo Filesi/Minderi
Bebeğini yıkarken her zaman bir yardım eli uzanmayabilir. Böyle durumlar için bebek küvet filesi ya da minderi kullanabilirsin. bu ürünler banyo küvetlerinde kullanılmak için üretiliyor. Bebek banyo filesi nasıl kullanılır diye düşünüyorsan cevabı oldukça basit; fileler banyo küvetlerinin kenarlarında bulunan plastik aparatlara takılıp çıkarılabiliyor. Farklı renklerde üretilen fileler bebeğin için güvenli bir tutuş sağlıyor.
Küvet minderleri ise zengin bir desen çeşitliliğine sahip oluyor. Genellikle boncuk straforlarla dolu olan küvet minderleri bebeğinin sağlığına zarar vermeyecek malzemelerden üretiliyor. Ancak yine de satın alacağın üründe kullanılan malzemeleri bir daha kontrol etmende fayda bulunuyor.
Banyo için buna da ihtiyacı var: Anneysen’den 8 Fonksiyonel Bebek Küveti Tavsiyesi
6. Banyo Oturağı
Bebekler 6 aydan sonra küvet üzerine yerleştirilen filede yatmak istemeyebiliyor. Oturmayı öğrendiği için banyoda da oturmaya çalışabilir. Bebek banyo oturağı da işte bu aşamada devreye giriyor. Vakumlu ayakları ile duşa kabin ya da büyük küvet zeminine sımsıkı yapışan banyo oturağı banyoda sürekli hareket etmek isteyen bebeğini güvende hissettiriyor.
2 yaşına dek banyoda faydasını göreceğin oturak modellerinden bazıları ev içinde mama oturağı olarak kullanılma özelliğini de taşıyor. Bazı modeller üzerinde su sıcaklığını gösteren işaretler bulunabiliyor.
7. Bebek Küvet Seti
Bebeğin için hazırlık yapmaya başladığında temel ihtiyaçlarından biri de banyo malzemeleri olacak. Bu malzemeleri tek tek alabileceğin gibi bebek banyo seti de tercih edebilirsin. Böylece banyoda ihtiyacın olan hemen her şeyi bir arada satın almış olursun.
Piyasada birçok markanın farklı parça sayılarına sahip setleri bulunuyor. Beş parça bebek küvet seti, en çok rastlanan model oluyor. Bu modeller ana ihtiyaç olan küvet, sünger, kova, maşrapa ve fileyi içinde barındırıyor. Bazı setlerde küvet ayağı ve diğer aksesuarlara da yer verilebiliyor.
Senin için seçtiklerimiz bu yazıda: En Karlı ve Kullanışlı 8 Bebek Banyo Seti
8. Bebek Banyo Şapkası
Bebekler genellikle yüzlerine su geldiğinde ağlamaya başlıyor. Bu da banyo aşamasını anne babalar için zor bir duruma dönüştürüyor. Bebeğinin banyo esnasında gözüne su kaçmasından endişe ediyorsan, banyo şapkalarından edinebilirsin. Bebekler için özel olarak üretilen elastik yapıdaki şapkaların piyasada birçok modeli bulunuyor.
Bazı modellerde kulakları örtmek için özel parçalar bulunurken bazı modeller de elastik yapısı sayesinde hemen her bebeğe uygun geliyor. Bebek banyo şapkası ayarlanabilir olarak da satışa sunuluyor. Tüm ürünlerde olduğu gibi banyo şapkası direkt bebeğinin cildine temas edeceği için üretildiği malzemeye dikkat etmeni öneriyoruz.
9. Banyo Oyuncakları
Bebeğin banyoyu çok sevmiyor ve banyo yapmak ikiniz için de işkenceye dönüşüyorsa, banyo oyuncakları aradığın çözüm olabilir. Banyoyu keyifli bir hale getirmek için piyasada bebeklere yönelik birçok bebek banyo oyuncakları bulunuyor. Bu çeşitlerin başında elbette klasikleşmiş sarı ördek figürü yer alıyor.
Klasik seçeneklerin dışına çıkmak isteyenler için sudan etkilenmeyen banyo kitapları, su fışkırtan sevimli figürler, hayvanlar, 3'lü ya da 10'lu gibi çoklu su üstünde yüzebilen banyo oyuncak seti de seçenekler arasında yer alıyor. Su akışı ile çalışan ya da kurularak su yüzeyinde hareket eden modeller de tercih edebileceğin oyuncaklardan bazıları!
10. Küvet Süngeri
Evinde bebek küveti koyabileceğin bir alan yoksa ya da bebeğinin küvetini götüremeyeceğin bir seyahate çıktıysan bebek küvet süngeri sana fazlasıyla yardımcı olacak. Bu ürün, bebek küveti formunda bir sünger olarak satışa sunuluyor. Yetişkin küvetlerine ya da duşa kabinlere kolaylıkla yerleştirilerek kullanılabilmesinin yanı sıra bebek küveti içinde de küvet içi sünger olarak kullanılabiliyor.
Küvet süngerleri bebekleri sabit şekilde tutmaya yardımcı olarak kullanan kişinin tek başına bebeğini yıkamasına olanak sağlıyor. Bebeğinin su yutmasını da engelliyor. Piyasada farklı markaların farklı boylarda bebek küvetlerine ulaşman mümkün, hatırlatalım.
Bonus: Bebek Banyosunun 8 Püf Noktası!
Bebeğini yıkarken, onun güvenliğini sağlama konusunda endişelerinin olduğunu tahmin ediyoruz. Bu yüzden bebeğini güvenli ve kolay banyo yaptırabilmen için bazı önerilerde bulunduğumuz bir video hazırladık. İşte, bebek banyosunu kolaylaştıracak 8 nokta!