- Doğuma 274 gün kaldı.
İçeride neler oluyor?
Yukarıdaki tarama görüntüsünde merkezdeki yeşil ve armut şeklindeki yapı rahmin ta kendisidir. Kırmızı ile işaretli kısım ise rahim boşluğudur. Her iki taraftaki pembe yapılar ise her birinde yumurtalıklar bulunan fallop tüpleridir.
Yumurtlama zamanından önce, adet döngünün ilk iki haftasında, günlük olarak ne yediğini düzenlemek, ayrıca sen ve eşinin beslenme düzeninde bazı basit değişiklikler yapmak hamile kalma şansını arttırabilir. Bu fırsatı kilonu ve vücut kitle indeksini kontrol etmek için kullanabilirsin, çünkü 19'un altında veya 30'un üzerinde bir vücut kitle indeksi doğurganlığı olumsuz etkileyebilir.
Beslenmeye odaklan!
Aşırı kiloluysan, yağ dokusu metabolizmanı ve hormonlarını etkileyebilir ve bu nedenle düzenli olarak yumurtlamayabilirsin. Eğer doğurganlık tedavisine ihtiyacın varsa ve kilon fazlaysa başarı şansın da daha düşüktür, çünkü yumurtlamayı uyaran ilaçlara daha az yanıt verebilirsin. Ayrıca hamile kaldıktan sonra aşırı kilolu olmak komplikasyon riskinde artışa neden olabilir ve hamileliğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini engelleyebilir.
Gebe kalmaya çalışırken çok zayıf olmak da sağlıklı değildir. Hamilelik bir kadının rezervlerine zarar verir, bu nedenle az miktarda depolanmış yağ anne ve bebek için iyi bir şey değildir. Ciddi şekilde zayıf olmak yumurtlamayı etkileyebilir, adet dönemlerini düzensiz hale getirebilir ve gebe kalma ihtimalini azaltabilir.
Gebe kaldığında vücut kitle indeksin de bu süreçte ne kadar kilo alman gerektiğinin iyi bir göstergesidir, hem hamileliğin başında hem de hamile kalmadan önce bu değerleri öğrenmen çok faydalı olabilir.
Oku bakalım: Hamilelik Öncesi Beslenme Programında Neler Bulunmalı?
Fit ol ve doğurganlığını koru!
Düzenli egzersiz, vücudunun optimum seviyelerde çalışmasına izin vererek hamile kalma şansını artırabilir. Eğer formdaysan ve sağlıklı bir yaşam tarzın varsa, vücudundaki toksin seviyesini sınırlayabilir ve daha az stresli olabilirsin, bu da hamile kalmanı kolaylaştırır. Egzersiz yapmak aynı zamanda enerjini ve kan şekeri seviyeni düzenleyerek vücudun üreme sürecinde önemli bir rol oynayan hormonal döngüyü düzenlemesine yardımcı olur. Ancak bir konuda da seni uyarmamız lazım, aşırı egzersiz vücuduna daha fazla stres uygulayabilir ve yumurtlama sürecini olumsuz etkileyebilir ve gebe kalmayı zorlaştırabilir. Bu yüzden bir uzmana danışarak vücudun için en doğru egzersizi ve süreyi öğrenmelisin.
Bunlardan bazıları haftada en az 30 dakika, orta yoğunlukta beş kez yürüyüş, koşu veya aerobik gibi ağırlık taşıma egzersizleri olabilir. Egzersizin çok zor olmadığı, hafif tempolu versiyonları vücut dinamikliği için idealdir.
23 Günde Hamileliğe Nasıl Hazırlanırsın?
6 günlük hamilelik kanda belli olur mu?
Bu sıralar Beta HCG değerin bir miktar yükselmiş olabilir ama kesin sonuç için biraz daha beklemen gerekiyor.