3 Günlük Gebelik

3 Günlük Gebelik

Hamile kalmaya çalışırken, adet döngünü etkileyebilecek yaşam tarzı ve tıbbi faktörlerin farkında olman, hamilelik şansını arttırabilir.

Bakalım 3 günlük gebelikte vücudunda neler oluşuyor, 3 günlük hamilelik belirtileri var mı? Hadi yazımızı oku!

  • Doğuma 277 gün kaldı.

Adetinin zamanlamasının, sıklığının ve hacminin diğerlerinden değişik olduğunu fark edebilirsin. Adet döngün stresten ve aşırı aktif tiroit (hipotiroid) gibi tıbbi durumlardan etkilenebilir. Her iki durumda da adet dönemleri daha hafif veya düzensiz hale gelebilir. Adet dönemlerin düzensizse, yumurtlama dönemini ve ihtimalini tahmin etmek de zorlaşabilir.

Düzensiz veya geciken adet dönemleri, polikistik over sendromunda olduğu gibi yumurtlamanın hiç meydana gelmediği anlamına gelebilir. Eğer polikistik over sendromun varsa ya da bundan şüpheleniyorsan bir uzmana başvurmanı tavsiye ederiz. Çünkü polikistik over sendromu, hamile kalmayı engelleyebilir.

Adet döneminle ilgili sorunlara rağmen doğal ve kolay bir şekilde hamile kalabilirsin, ancak uzun, düzensiz veya ağır adet dönemlerine neden olan bazı durumlar düşük doğurganlıkla bağlantılıdır. Ağır dönemler, doğurganlığı etkileyebilecek fibroidler gibi koşullardan kaynaklanabilir.

Ortalamanın üzerinde kan kaybı, vücudunda demir kaybına neden olabilir. Bu durum hamilelik için iyi bir başlangıç olmaz. Bu nedenle demir alımını artırabilir ve bir uzmana başvurabilirsin.

Ağrılı adet dönemlerine neden olan koşullar doğurganlığı etkileyebilir. Mesela endometriozis, diğer ismi ile çikolata kisti adet dönemlerini ağrılı hale getirebilen ve seks sırasında rahatsızlığa neden olabilen yaygın bir hastalıktır. Bu belirtilere sahipsen bir uzmana başvurmalısın. Çikolata kisti bazen ameliyatla, özellikle de gebe kalma şansını azaltan ciddi vakalar söz konusu olduğunda tedavi edilebilir. Bazı çikolata kistleri ise kendi kendine zaman içerisinde kaybolabilir.

İçeride neler oluyor?

3 günlük hamilelik foto

Endometrium olarak bilinen rahim zarının burada adet sırasında döküldüğü görülebilir. Dökülme yaşanan bu kısımları yukarıdaki görseldeki pembe alanlarda görebilirsin.Bu, döllenmiş bir yumurta rahim tutunmazsa meydana gelir. Ayrıca görseldeki kırmızı noktalar da kırmızı kan hücreleridir.

Doktoruna sor!

Adet döngümü takip etmeli miyim?

Evet, bu hamilelik planlamasının önemli bir parçasıdır çünkü kabaca hangi günde yumurtladığını hesaplamana yardımcı olabilir. Gebe kalma şansını artırmak için adet günlerini ve eşinle hangi günde cinsel ilişkiye girdiğini kaydetmen faydalı olabilir.

Düzenli adet döngün varsa, muhtemelen yumurtlaman da yolunda demektir. Adet döngün değişim gösterebileceğin için uzunluğunu not etmen faydalı olabilir. Yumurtlamadan sonraki adetin başlangıcına kadar yaklaşık 14 gün olduğunu unutma!

Tüp bebek tedavisine odaklan!

Gebe kalmada sorun yaşıyorsan, tüp bebek tedavisi bir seçenek olabilir. Bu prosedürün ilk aşaması, yumurtalıkları folikül üretmeye teşvik etmektir, böylece birden fazla yumurta oluşup alınarak laboratuvar ortamında vücut dışında döllenebilir. Eğer tüp bebek uygulamasına başvurursan adet döngünün yaklaşık ikinci gününden başlayarak, yumurtalıklarını uyarmak için sana bazı ilaçlar, iğneler verilir. Bu sayede folikül uyarıcı maddeler vücuduna girer. Ardından olgunlaşan yumurtaları toplama işlemi gerçekleşir ve eşinden alınan spermle yumurta laboratuvar ortamında döllenir.

Detaylı bilgi al: Tüp Bebek Nedir, Nasıl Yapılır?

3 günlük hamilelik belirtileri vücutta görülür mü?

Hayır, hala vücudunda döllenme söz konusu olmadığı için 3 haftalık gebelik belirtileri görülmez.

3 günlük adet gecikmesi hamilelik belirtisi mi?

Adet gecikmesi bir hamilelik belirtisi ancak daha doğru yanıtı almak için en az bir hafta adet gecikmesi beklenir.

Detaylı bilgi için: Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Ne Zaman Başlar?

Bu makaleyi arkadaşlarınla paylaş:

Kaynakça ve İleri Okuma

The Day By Day Pregnancy Book-Dr. Maggie Blott

Bu içerikte yer alan bilgiler hiçbir şekilde doktor tavsiyesi yerine geçmez.