2 Aylık Bebek Gelişimi
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dicle İnanç, 2 aylık bebek gelişimi ve 2 aylık bebek oyuncakları hakkında bilgi verdi!
2 aylık bebeğin gelişimi için neler yapılabilir?
- Bebeğiniz 2. ayından itibaren artık sizinle daha fazla iletişimde olacaktır. Özellikle göz göze geldiğinizde sizinle temas kuracak ve yanından uzaklaştığınızda sizi bir süre takip edecektir. Bu, özellikle nörolojik gelişim açısından da önemlidir. Onunla ayna karşısında sohbet etmeniz gelişimi açısından oldukça önemlidir.
- Bebeğinizin 2. ayından sonra özellikle dönence gibi oyuncaklar kullanabilrsiniz.
- Bu dönemde bebekler ellerini ağızlarına sokmaya başlarlar. Bu, oral dediğimiz dönemdir. "Acaba bebeğim diş mi çıkarıyor?", "Çok mu acıktı?" diye düşünebilirsiniz. Ancak oral dönem 2 yaşa kadar devam eder. Dolayısıyla çocuğunuzun ellerini ve parmaklarını ağzına sokmasına izin verin.
- Bebeğinizin duyup duymadığını kontrol etmek için işitme testi yapabilirsiniz. Çıngırak gibi 2 aylık bebek oyuncaklarını sağa ve sola doğru sallayarak bebeğinizin o yöne dönüp dönmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Renkli oyuncakları bebeğinizin göz seviyesinde tutarak soldan sağa, yukarıdan aşağıya götürdüğünüzde takip ediyor mu, diye bakabilirsiniz.
- Dönmek için henüz çok erken. Fakat bebeğiniz 2. ve 3. aylarda ufak ufak sağa ve sola dönme hareketleri yapabilir. Güvenlik her zaman için çok önemli. Yenidoğan bebeğinizi hiçbir zaman yalnız bırakmayın. Özellikle ana kucağında da aynı şekilde bağlamanız gerekmektedir.
2 aylık bebek gelişimi hakkında detaylı bilgi almak için tıkla!