Bebekle Uçak Yolculuğuna Çıkmadan Önce Oku!

Bebekle Uçak Yolculuğuna Çıkmadan Önce Oku!

Bugüne kadar uçakta seyahat ederken ağlayan bebeklerden şikayet ediyordun ama şimdi belki de o ağlayan bebeğin annesi sen olacaksın! Bebekle uçak yolculuğuna çıkmadan önce bilmen gerekenleri listeledik. Bu yolculukta gözyaşına yer yok!

Bebekler uçağa binebilir mi?

Bebekle uçak yolculuğu yapmak aileleri endişelendirse de miniğinin sağlığı yerinde olduğu sürece uçağa binmesinde bir sakınca yok. Bu durumda bebekler kaç aylıkken uçağa binebilir, sorusu aklına gelebilir. Aslında bebeğinin uçağa binmesi için belirlenen bir yaş veya ay kriteri yok. Yani 20 günlük bebekle uçak yolculuğu da yapılabilir, 6 aylık bebek de. Yine de tedirginsen, bebeğinin 6. ayını doldurmasını bekleyebilirsin.

Şöyle bir detay verelim, uçakta bebekle seyahat etmek konusunda havayolu şirketlerinin belli prosedürleri olabiliyor. Eğer acil bir tıbbi neden yoksa bazı firmalar 1 haftadan küçük bebeklerin uçakla seyahat etmesini kabul etmiyorlar. Bazı şirketler ise bebeğin uçmasında bir sakınca olmadığına dair doktor raporu isteyebiliyor. Yani çoğunlukla uçakta bebek yolcu olmasında bir sakınca yok.

Bebeğe uçak bileti alınır mı?

0-2 yaş aralığını kapsayan yolculara bebek yolcu deniyor. Havayolu firmalarının çoğu, 2 yaşına kadar olan bebekler için ücret alıyor. Fiyatlandırma şirketten şirkete göre değişiyor. Ancak bebek uçak bileti fiyatları normal biletlere göre çok daha ucuz. Bazı şirketler yurt içi uçuşlarda bebek biletleri için yalnızca ek ücret uyguluyor. Eğer çocuğun 2 yaşından büyükse uçuş kuralları uyarınca koltukta seyahat etmesi gerekiyor. Bunun için de normal yolcu ücreti ödemelisin.

İçini rahatlattıysan, artık bebekli uçak yolculuğun için hazırlıklara başlayabilirsin!

Bebekle uçak seyahatine çıkmadan önce yapman gereken hazırlıklar

bebekle uçak seyahati

Yolculuk esnasında ihtiyaç duyabileceğin her şeyi yola çıkmadan önce hazırlaman işini kolaylaştıracak.

  • Yanına bol bol bebek bezi ve temizleme mendili al. Hava basıncı nedeniyle bebeğin, bezini beklediğinden de fazla kirletebilir.

  • Uçakta bebekle yolculuk esnsında kusma gibi sorunlarla karşılaşabilirsin. Bu ihtimaline karşı bol miktarda kıyafet al. Tabii bu kıyafetleri koyabileceğin ekstra poşetler de çantanda hazır bulunsun.

  • Bebeğin için düzenli kullandığın ilaç ve krem gibi medikal ürünleri yanına almayı unutma.

  • Bebeğinin acıkma ihtimaline karşı yanına sarsıntı ile dökülmeyecek, yedirmesi kolay yiyeceklerden al (biberon mamaları, ek gıdaya başlayan çocuklar için meyve, kraker gibi). Eğer emziriyorsan zaten sorun yok! 100 ml'ye kadar sıvıyı da yanına alabilirsin.

Bu yazıdaki öneriler tam da sana göre: Doya Doya Yesin: Bebeğin İçin 10 Parmak Gıda Önerisi

  • Bebeğini oyalayacak ve ilgisini çekecek objeler ve oyuncaklar da yanında olsun.

Bu yazıdan fikir alabilirsin: Seçmekte Zorlananlar İçin 7 Maddede Bebek Oyuncakları

  • Ayrıca bebeğin için bir bagaj hazırlamadan önce yolculuk yapacağın hava yolu firmasının "bebek bagaj hakkı" şartlarını öğrenmen de faydalı olur.

Eksiksiz bir hazırlık için oku: "Bebek Seyahat Çantası Nasıl Hazırlanır?"

Bebekle uçak yolculuğu yapanlar havalimanında nelere dikkat etmeli?

bebekle uçak yolculuğu yapanlar

  • Havalimanına uçuştan en az 1-2 saat önce gelmen yararına, bu süreçte bebeğin ortama alışır.

  • Havalimanına geldiğinde bebeğinin gerekli ihtiyaçlarını karşılarsan uçak içerisinde emzirme, alt değiştirme gibi işleri daha aza indirmiş olursun.

  • Valizlerini erkenden görevlilere teslim edip, rahatça uçuş vaktini bekleyebilirsin.

Uçağa bebek arabası alınır mı?

Bebek puseti uçağa alınıyor mu sorusunun cevabı evet. Bebek arabasını valizlerinle birlikte verebileceğin gibi, uçak girişine kadar götürüp buradan görevlilere teslim edebilirsin.

Bebekle uçak yolcuğun sırasında neler yapmalısın?

bebeklerde uçak yolculuğu

  • Eğer bebeğin için bir koltuk almadıysan, bebeğin kucağında seyahat edecek. Seyahat için bebeğine özel, ilave bir bebek kemeri verilecektir.

  • Eğer bir koltuk aldıysan, uçakta bebek koltuğu genellikle senin tarafından temin edilir.

Sen otomobil için alırsın, uçakta da kullanılır. Bu yüzden seçim önemli: A'dan Z'ye Oto Koltuğu Seçme Rehberi

  • Bazı hava yolu firmalarının bebekler için battaniye ve yastık gibi ürünleri bulunuyor, uçuş görevlilerine sorabilirsin.

  • Bebeklerde uçakta basınç kulaklarında tıkanma yapabilir. Uçakta bebeğin kulak tıkanmasını önlemek için onu emzirebilir, yutkunmasını sağlayabilir, ona yudum yudum su içirebilirsin. Tıkanma en çok kalkış ve inişte olur. Bu nedenle bu eylemleri kalkış ve inişlerde tekrarla.

  • Peki uçakta bebek nasıl emzirilir? Herhangi özel bir duruma gerek yok, bir emzirme örtüsü yeterli. Ardından yukarıda söylediklerimizi gerçekleştirebilirsin.

  • Bebeğin bir süre sonra uçak içerisindeki sessizlik ve sıkışıklıktan sıkılabilir, bu durum sana sıkıntı vermesin ve insanları rahatsız ettiğini düşünme. Uçakta bebek olması yasak değil! En kısa sürede onu sakinleştirmeye bak ve gerilme.

  • Bebeğini uyutmaya çalışabilir, ilgisini çeken eşyalarla onu oyalayabilirsin. Onunla konuşup seni dinlemesini sağlayabilir veya rahatlatıcı, sakin şarkılar söyleyebilirsin.

  • Eğer zor bir durumda kaldıysan uçuş görevlilerinden ve yakınındaki insanlardan yardım istemekten çekinme.

Ve sonunda yolculuğunun sonuna geldin. Uçaktan inmek için acele etme, eğer bebek araban varsa görevlilerin arabayı hazırlamalarını bekle. Arabanı ve valizlerini de aldıktan sonra, haydi bebeğinle ilk seyahatin başlasın!

Videomuz da sana yardımcı olacak!

Bu makaleyi arkadaşlarınla paylaş: