Hamilelilkte 6. Hafta

Gebeliğinin 6. haftasında bebeğinin gelişimi nasıl olur, kalp atışlarını duyabilir misin? Merak ettiklerini cevapladık!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Altuğ Semiz, gebeliğin 6. haftasında neler olduğunu anlattı!

Gebeliğinin 6. haftasında bebeğinin gelişimi nasıl olur, kalp atışlarını duyabilir misin? Merak ettiklerini cevapladık!

Hamileliğin 6. haftasında bebek ultrasonda görülür mü?

Evet, görülür! Gebeliğinin 6. haftasında artık bebeğin karnındaki kese içerisinde ufak ufak oluşmaya başlar. Bu sırada ise ilk önce "yolk sac" denilen kese oluşur. Bu kesenin sağladığı kan hücreleri sayesinde bebeğini ultrasonda görebilirsin!

Hamileliğin 6. haftasında kalp atışı duyulur mu?

Bebeğinin ultrasondaki ilk görüntülerine şahit oldun. Bebeğimin kalp atışlarını ne zaman duyarım? sorunu da duyar gibiyiz. Bebeğinin kalp atışlarını da 6. haftadan duymaya başlayabilirsin. Gebeliğin 6. haftayı tamamladıktan 3,4 gün sonra vajinal ultrasonla kalp atışlarını duyabilirsin.

Gebeliğin 6 hafta 5 gün ya da 6 gün oldu ancak hala kalp atışlarını duyamıyorsun. Ancak endişelenmene gerek yok. Bu durumda bebeğin kalp atımında bazı düzensizlikler görülebilir. Bu durumda yavaş veya biraz daha ritmi bozuk atabilir ancak bu problemlerin çoğu gebeliğin 7 .haftasına yaklaşıldığında normal olması gereken sayıya ve ritme ulaşır.

6. haftada bebeğin gelişimi nasıldır?

Gebelik kesesi içindeki kandan beslenen bebek bu hücreleri yavaş yavaş kendi içinde kullanmaya sinir ve damar sistemlerini oluşturmaya başlar. Bu aşamada bebeği ultrasonda bir kum saati, keseyi ise fasulye şeklinde rahmin tam ortasında görebilirsin.

Gebeliğinin 6. haftasıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için bu 6 Haftalık Gebelik Gelişimi yazımızı okuyabilirsin!