Hamilelikte 19. Hafta

Hamileliğinin 19. haftasındasın. Minik bebeğin hızla büyümeye devam ediyor ve yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Bakalım bu hafta seni hangi değişimler bekliyor!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Altuğ Semiz, gebeliğin 19.haftasında neler olduğunu anlattı!

Hamileliğinin 19. haftasındasın. Minik bebeğin hızla büyümeye devam ediyor ve yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Bakalım bu hafta seni hangi değişimler bekliyor!

Haftalar hızla ilerlerdi, hamilelikte 19 hafta kaç aylık olur sorusunu sormaya başladın bile. İlk olarak bu sorunu cevaplamakla başlayalım: Tam 4 ay 13 günlük hamilesin.

19 Haftalık Hamilelikte Bebek Gelişimi

  1. Minik bebeğinin iç kulak kemikleri oluştu.
  2. İç kulak kemiklerinin oluşmasıyla bebeğin dışarıdan gelen seslerin tümünü duyuyor.
  3. Bu hafta ve daha sonrasında dinlediğin her müziği bebeğinle paylaşıyorsun.
  4. On dokuzuncu hafta ve sonrasında artık bebeğinin hareketlerini daha fazla hissedebilirsin.
  5. Bebeğinin kilosu hızla artıyor.

19 Haftalık Hamilelikte Dikkat Etmen Gerekenler

  1. Bu haftadan itibaren artık aldığın kilolara dikkat etmelisin. Diyet ve egzersizlerle önem vererek kilo alımını kontrol altına al.
  2. Bu haftadan 28. haftaya kadar ortalama haftalık 200 gram ve altında kilo almaya özen göster. Kilo alımın 250 gramın üstüne çıkıyorsa diyet konusu gözden geçirmende fayda var.
  3. Eğer daha önce idrar yolu enfeksiyonu geçirdiysen ve idrar testlerini 18. gebelik haftasında tekrar etmelisin.
  4. Eğer tekrar etmediysen ve rahim ağzından alınan kültürlerde problem varsa antibiyotik kullanabilirsin. Rahim ağzı kültürlerinden sorun yoksa rutin takiplerine devam et.

Hamileliğinin 19. haftasıyla ilgili çok daha fazlasını öğren! 19. Haftalık Gebelik Gelişimi yazımızda bilmen gereken her şeyi senin için yazdık!