Hamile Korsesi Hakkında Merak Ettiğin Her Şey!

Hamileyken dar giyinmek, özellikle de korse gibi bedenini sıkan ürünler kullanmak senin ve bebeğinin sağlığında birtakım sorunlara yol açabilir. Bu sorunlar neler, hamile korsesi hangi durumlarda gerekli ve kullanımında nelere dikkat etmelisin? Hadi başlayalım!

Hamile iken korse giyilir mi?

Gebeyken spor yapmak ne kadar önemliyse tercih ettiğin kıyafetler de bir o kadar önemli. Hamileyken dar giyinmek, sıkı korse ve jartiyer gibi ürünler kullanmak bağırsak hareketlerini olumsuz etkiler. Bağırsak hareketlerindeki düzensizlik de ileri derece kabızlık yaşamana yol açabilir.

Ayrıca, kilo alımın sebebiyle vücudunda oluşan değişiklikleri korse kullanarak gizlemeye çalışman doğru bir davranış değil. Gebeliğin süresince vücudunu sıkmayan, rahat ve bol giysiler tercih etmelisin.

Peki, hamile korsesini hiç mi kullanmamalısın? Aslında sağlığınla ilgili özel bir durum söz konusuysa destekleyici hamile korsesi kullanmanda bir sakınca yok. Ancak bu, tabii ki doktorunun bilgisi ve önerisi dahilinde olmalı. Korseyi güzel ve ince görünmenin bir parçası olarak değerlendirmemelisin.

Oku: Hamilelikte Kabızlık İle Başa Çıkma Rehberi

Hamilelikte korse ne zamandan itibaren sakıncalı?

Karnın gebeliğin 3. ayıyla birlikte kendini göstermeye başlar. Kilo almanla ve zaman zaman bedeninde oluşan şişliklerle birlikte bedeninde değişiklikler oluşmaya başlar. Bu nedenle özellikle gebeliğinin 3. ayıyla birlikte bir anne adayına korse kullanımı uzmanlar tarafından önerilmiyor. Bedenini sıkan korse ve kıyafetler bebeğinin de hareketlerini kısatlar.

Dikkat dikkat: Hamilelikte Kilo Alımı Hakkında Merak Ettiğin Her Şey!

Hamile korsesini hangi durumlarda kullanmalısın?

  • Karnın çok büyükse,
  • Çoğul gebelik geçiriyorsan,
  • 1’den fazla doğum yaptıysan,
  • Karın duvarı yetersizliğin varsa,
  • Karın duvarı yetersizliğine bağlı düşük tehlikesi söz konusuysa özel olarak dikilen destek amaçlı gebelik korsesini kullanabilirsin.

Büyük ve sarkık görünen göbek anne adaylarında dış görünüşle ilgili kaygılara yol açabilir. Ancak doktorun önermediği sürece sırf karnını daha küçük ve dik göstermek için korse kullanmaktan kaçınmalısın. Özellikle gebeliğinin 4. ayından itibaren rahat ve bol giysiler giymen, senin konforun kadar bebeğin ve organlarının sağlığı için de önemli.

Kafanda soru işareti kalmasın: Anne Adaylarının Hamile Giyimine Dair Merak Ettiği 9 Soru

Hamile korsesi ne işe yarar?

  • Hamile korsesi karnın alt kısmına olan basınç hissini ve karnın sarkmasını engeller.
  • Beline inen yükü azaltır.
  • Bel ve kasık ağrıların azalır.

Anne adaylarına özel tasarlanan hamile korseleri büyüyen karnını rahatsız etmez.

Mutlaka oku: Hamilelikte Sırt ve Bel Ağrıları ile Başa Çıkma Rehberi

Sırt ve bel ağrıların için en etkili yoga pozları!

Hamile korsesini nasıl kullanmalısın?

  • Karnın çok büyüyüp sarkmaya başladıysa ve bu durum vücudunda ağrılara yol açıyorsa hamile korsesi kullanmadan önce doktoruna danışmalısın. Birtakım hamile egzersizleriyle ağrılarını azaltabilir ve vücudunun dinçleşmesini sağlayabilirsin.
  • Sağlık problemlerin sebebiyle doktorun hamile korsesi kullanmanı öneriyorsa anne adaylarına özel olarak dikilen kaliteli ürünleri tercih etmelisin.
  • Hamile korsesini daima kullanmak yerine, kısa sürelerle takmalısın. Hatta en iyisi sık sık takıp çıkarman.
  • Hamile korsesi kullananlardan olsan bile 4. ay itibarıyla vücudunu sıkmayacak bol giysiler tercih etmelisin.
  • Hamilelikte korse kullanımının özellikle bağırsakları sıkıştırarak kabızlık sorunlarını artırabileceğini unutmamalısın.
  • Hamileliği gizlemek için korse kullanımı çok sakıncalı bir durum, özellikle bu sebeple kesinlikle korse kullanma.

Tüm bunlardan önemlisi, hamileliğinin hayatının çok özel ve güzel bir evresi olduğunu unutma. Dış görünüşünü ya da bedeninde meydana gelen birtakım deformeleri düşünüp kendini üzme. Doğumdan sonra biraz dikkat ve istikrarla eski görünümüne kavuşabileceğini aklından çıkarma, hamileliğinin tadını çıkarmaya bak.

Bu da ilgini çekebilir: Hamilelikte Nefes Darlığı Çekiyorsan Oku!