Bebek Alışverişine Çıkmadan Önce Atman Gereken 10 Tik

Alışverişe hepimiz bayılıyoruz. Yalnız bu seferki alışverişin ötekilerden biraz farklı. Bu kez minik bebeğinin için hazırladığın dünyada eksiklerini tamamlama yoluna girmen gerek.

Bebek eşyaları apayrı bir evren ve içinde kaybolman mümkün. E bebeğin için de alışveriş yapmaya sabırsızlandığını biliyoruz. Ama seni işine yaramayacak ve gereksiz harcamalardan uzak tutacak tavsiyeler vermek de bizim görevimiz olduğu için yine kolları sıvadık.

Alışverişe çıkmadan önce nasıl bir hazırlık yapman ve nelere dikkat etmen gerektiğini bir bir düşündük. Biz hazırız, sen de hazırsan başlayalım mı?

1. Baby shower partisi düzenle

Şimdi sana biraz garip gelebilir ama düşününce hiç öyle değil. Hazırladığın minik bir ihtiyaç listesini baby shower partine gelecek yakınlarına vererek, alacakları hediyeleri sen belirleyebilirsin. Böylelikle hem konuklarını hediye seçimi derdinden kurtarmış hem de alışverişin bir kısmını aradan çıkarmış olursun. Minik bir fikir olarak aklının bir köşesine yaz.

Bilgi almak istersin diye bu da burada dursun: Baby Shower Nedir ve Nasıl Yapılır?

2. Bebek alışverişini kategorilere ayır

Sana vereceğimiz ilk tavsiye, alışverişini kategorilere bölerek yapman. Böylelikle kendini alışveriş esnasında çok yormamış ve kafa karışıklığı yaşamamış olursun. Ayrıca bütçeni zorlamamak açısından da karlı. Bebek giyim alışverişi, bebek odası alışverişi, bebek araç gereçleri, bebek temizlik ve bakım listesi, oyuncak ve beslenme listesi gibi çeşitli kategori ayrımları işini kolaylaştırır.

Mesela buradan portbebeler hakkında mutlaka fikir edin: Tak Bebeğini Koluna: Fiyat-Performans Değerlendirmeli 9 Portbebe Önerisi

3. Bebek alışveriş listesi hazırla

Bebek alışverişinde neler alınmalı, şöyle detaylıca bir araştır ve kendine bir alışveriş listesi hazırla. Yola listesiz çıkarsan, alman gerekenleri atlayabilirsin. “Ne alacaktım?” diye kara kara düşünürken, vakit kaybı yaşayabilirsin. O yüzden ne yapıyoruz? Neler alacağımızı bir bir yazdığımız güzel bir liste hazırlıyoruz.

Sana bir de ufak tavsiye verelim. Hazırladığın listeyi önem sırasına göre ayırarak, alışverişini parçalara bölebilirsin. Böylece kesene bir anda yüklenmemiş olursun.

Şuradaki listemizi bir kenara yazabilirsin: 0-1 Yaşında Bebeği Olan Anneler İçin Bebek Eşyaları Listesi

4. Bebek ürünlerinin şirinliğine kendini kaptırma!

Cicili bicili o kadar sevimli şeyler üretiyorlar ki alışveriş yaparken bu tatlı bebek eşyaları arasında kendini kaybetmen pek mümkün. “Ay ne kadar tatlı bir şey!” nidalarıyla sakın bu hataya düşme. Önemli olan ihtiyaca hizmet eden bir alışveriş yapmak. Bunun için de öyle her beğendiğin eşyaya, kıyafete gönlünü kaptırma.

Biz seni bu yükten kurtaracak en gerekli bebek eşyaları için bir liste hazırladık: Fazladan Bir Tek Şey Bile Almak İstemeyenler İçin Gerçekten Gerekli Bebek Ürünleri

5. "Pahalı ürünler kalitelidir" yanılgısına düşme!

Bebek eşyalarındaki veya bebek mobilyalarındaki fiyat yüksekliği seni, “Bu ürün kaliteli olduğu için pahalı.” yanılgısına düşürmesin. Kaliteli olan her şey pahalı olmak zorunda diye bir kaide yok. Ucuz olan her şey de kalitesiz olmuyor.

Buradaki bebek salıncaklarını görünce ne demek istediğimizi anlayacaksın: Marka, Model ve Fiyat Karşılaştırmaları ile 10 Bebek Salıncağı

Ürünlere organik, organik pamuklu, antibakteriyel ve antialerjik gibi nitelikler ekleyerek fahiş fiyatlara satabiliyorlar. Aldığın ürünlerde bu özelliklerin olmasına dikkat edebilirsin tabii ki ama bunların çok yüksek fiyatlı olması demek illa kaliteli olması anlamına gelmiyor. Gayet ekonomik fiyatlara da hem fonksiyonel hem de şık pek çok ürün bulabilirsin.

Bu yüzden ürünleri karşılaştırmadan satın alma. Mesela: Nasıl Kullanılır, Hangisini Almalısın? 10 Model İncelemesiyle Bebek Kanguru Rehberi

6. Peki ya bebek bezi alışverişi?

Bebeğinin hassas cildi için hangi bebek bezini alacaksın, bu büyük bir sorun. Alışverişe çıkmadan önce, bebek bezi alırken nelere dikkat etmen gerek, ürünün hangi özellikleri taşıması gerek, bunları hep öğrenmen lazım. Yardımcı olalım:

Ve bebek bezi dünyasına dair detaylı bir araştırma yaptığımız yazımızı mutlaka oku: Milyonlarca Annenin Ortak Sorusu: Hangi Bebek Bezini Almalıyım?

7. İkinci el bebek eşyalarına göz at

Bebek alışveriş mağazalarına hızlı bir dalış yapmadan önce arkadaş ve akrabalarından, onların çocuklarından kalan giysi ve eşyaları sorup soruşturabilirsin. Ayrıca bu konuya el atan pek çok yer var. İkinci el bebek ürünleri satan mağaza ve internet alışveriş sitelerinden faydalanarak kesene büyük katkı sağlamış olursun. Bebek arabası, ana kucağı gibi pahalı eşyaları çok daha uyguna halledebilirsin.

Tabii öncesinde buraya göz gezdirmende fayda var: Fiyat ve Model Bilgileriyle En Çok Tercih Edilen 9 Ev Tipi Ana Kucağı

8. Mevsimi göz önünde bulundur

Bu önerimiz özellikle bebek giyim alışverişin için. Bebeğinin doğacağı ayı ve mevsimi göz önünde bulundurmayı sakın unutma. Bebeğin ilk doğduğunda giyeceği yenidoğan kıyafetlerini o mevsime göre, ileri dönemki kıyafetlerini ise sonraki zamanları ve hava durumunu düşünerek al.

Yenidoğan ihtiyaçları için kapsamlı bir liste hazırlamayı unutmadık: Yenidoğan İhtiyaç Listesi: Tepeden Tırnağa Lazım Olan Her Şey!

9. Kullanışlı ve rahat ürünler seçmeye özen göster

Bebek giyimi alışverişi için:

  • Şıklık tabii ki önemli ama bebek giyimde mühim olan rahatlık. Alışverişini, kullanışlı ve konforlu ürünlerden yana yapman gerektiğini unutma.
  • Alacağın bebek kıyafetlerinin sentetik olmamasına özen göster.
  • Oldukça sade, düğmesiz ve kolay giydirilip çıkarılabilen giysiler seç. Çıtçıtlı giysiler işini görebilir.
  • Uzun bağcıklı, kurdeleli, üzerinde küçük cisim ve parçalar bulunan eşyalar bebeğin için risk oluşturabileceğinden böyle ürünlerden uzak dur.

Bebek odası alışverişin için:

  • Aldığın yatak ürünlerinin pamuklu ve hava alan, toz tutmayan ve mikrop barındırmayan antialerjik ürünler olmasına dikkat etmelisin.
  • Hantal bebek karyolalarından ve büyük süslü dolaplardan uzak durmanı tavsiye ediyoruz.

Şuradan biraz fikir edinebilirsin: Nereye Konacak Onca Eşya: En Kullanışlı Bebek Odası Dolabı Örnekleri

Bebek araç ve gereçleri alışverişinde:

  • Kullanım kolaylığı sağlayan, güvenlikli ve konforlu seçimler yapmaya özen göster.
  • Ürünlerin sağlık bakımından tehlike içermediğinden emin ol ve bütçe dostu ürünlerden uzaklaşma.

Oyuncak alışverişini yaparken:

10. İçeriğinde kimyasal bulunan bebek ürünlerine dikkat et!

Aldığın eşyaların bebeğin için uygun olmaları çok önemli. Alacağın bebek kıyafeti, bakım ve temizlik ürünü, bebek mobilyası gibi ürünlerin alkon, paraben, kimyasal boya ve kimyasal madde içermediğine dikkat etmen gerek. Bebeğinin sağlığı her şeyden değerli, unutma.

Son olarak en büyük ihtiyaçlarından biri olan beşikler hakkında da sana fikir verelim istedik: Uyuyup da Büyümeden Önce: Beşik Nasıl Seçilir?

Bu makaleyi arkadaşlarınla paylaş: