Davranış Makaleleri

Çocuk psikolojisine dair merak ettiklerin burada! 2-3 yaş sendromu, kardeş kıskançlığı, cinsel gelişim ve merak ettiğin birçok konuyu yazılarımızda bulabilirsin

Çocuğa Hayır Demek İçin İzlemen Gereken 7 Yol

Çocuğa Hayır Demek İçin İzlemen Gereken 7 Yol

Bazen çocuğunun isteklerini yerine getirirken “acaba aşırıya mı kaçtım”, “isteklerinin hangisini yapmalıyım”, “ne zaman hayır demeliyim” gibi sorular kafana takılabilir. Ancak her ebeveynin çocuğa hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Aksi halde ilerleyen yıllarda çocuğun sosyal ilişkilerinde zorlanabilir.

Çocuğa hayır demek için nasıl bir yol izlenmeli, hadi tavsiyelerimize geçelim!

Öfke Nöbeti ve Çocuklarda Öfke Kontrolü

Öfke Nöbeti ve Çocuklarda Öfke Kontrolü

Yaşanan olumsuz deneyimler ve karşılaşılan yanlış davranışlar nedeniyle ortaya çıkan öfke nöbetlerinin kökleri de aslında çocukluk çağına dayanıyor. Bu aşırı öfkenin sebebi ne olabilir ve çocuklada öfke kontrolü nasıl sağlanır? Hadi sakin sakin oku!

Çocuğa Saat Nasıl Öğretilir?

Çocuğa Saat Nasıl Öğretilir?

Zaman kavramı başlangıçta çocuklara hiçbir şey ifade etmese de çocuklar bu süreci kendi kendilerine anlamlandırmaya başlarlar. Bu yazımızda çocuğa saat nasıl öğretilir, konusunda çok işine yarayacak tavsiyeler hazırladık. Hadi başlayalım!

W Oturuşu Zararları Neler, Nasıl Düzeltilir?

W Oturuşu Zararları Neler, Nasıl Düzeltilir?

Çocukların birçoğunun sık sık oturduğu bir pozisyon olan W oturuşu, ortopedik olarak birçok sorunu beraberinde getirebilir.

Peki W şeklinde oturmanın zararları neler, W oturuşu nasıl düzeltilir? Yazımızda anlattık!

Çocuğum Çok Konuşuyor, Ne Yapmalıyım?

Çocuğum Çok Konuşuyor, Ne Yapmalıyım?

Çocuğunla konuşmak, sohbet etmek, eğlenmek için sabırsızlandın değil mi? Ama o da ne, çocuğun susmuyor! Çocuğun çok soru soruyor, çok konuşuyor ve bazen onun bu performansına yetişemiyor musun? Konuşkan olması çok güzel evet ama bu bir sorun mu? Bu konuşkanlığın seni çileden çıkarmaması neler yapmalısın? Çok konuşan çocuğunu susturman mı gerekir?

Çocuğum çok konuşuyor, ne yapmalıyım ve bu durumun sebepleri neler diye merak ediyorsan hadi yazımızı oku!

Çocuklara Hayvan Sevgisi Nasıl Aşılanır?

Çocuklara Hayvan Sevgisi Nasıl Aşılanır?

Hem merhametli bir birey olması hem de varsa evindeki evcil hayvanıyla sevgi dolu bir ilişki kurması için çocuklara küçüklükten hayvan sevgisi aşılamak çok önemli. Peki bunu nasıl yapacaksın? Çocuklara hayvan sevgisi nasıl aşılanır?

Bu yazımızda konuyla ilgili işine yarayacak bilgileri aktardık.

Çocuğun Kendi Kendine Konuşması Normal mi?

Çocuğun Kendi Kendine Konuşması Normal mi?

Çocuğun kendi kendine konuşması ilk etapta sevimli gelse de uzun süre devam ettiği takdirde ebeveynlerin kafasını karıştırabiliyor. Bu durum endişelenilmesi gereken bir durum mu, yoksa gelip geçici mi? Gel bakalım çocuğun kendi kendine konuşması normal mi, sebepleri neler?

Çocuklarda Takıntılı Davranışlar Nelerdir?

Çocuklarda Takıntılı Davranışlar Nelerdir?

Takıntı, kulağa tuhaf gelse de çok küçük yaşlarda başlayabiliyor. Obsesif kompulsif bozukluk olarak da adlandırılan çocuklarda takıntı, erkenden teşhisle çocuğun hayatından tamamen silinebiliyor. Gel bakalım çocuklarda görülebilen takıntılı davranışlar neler, çocuklarda takıntı belirtileri hangileri?

Okul Fobisini Yenmek İçin 7 Tavsiye!

Okul Fobisini Yenmek İçin 7 Tavsiye!

Çocuğun okula gitmek istemiyor ya da tam da okula başlamasına az bir zaman kala okuldan korkuyor olabilir. Okul fobisi her 100 çocuktan 4’ünde ya da 5’inde görülebilen ve ebeveynleri oldukça zora sokan bir durum. Peki çocuğun okul korkusu nasıl yenilir? Hadi senin için hazırladığımız tavsiyelerimize geçelim!

Davranış