Bebeklere Ayak Masajı: 7 Noktayı Resimlerle Anlattık!

Ayağın her bir alanı, vücuttaki organlarla veya kaslarla bağlantılı. Bu yüzden bebeklere ayak masajı yaparak onların ağrısına, sızısına deva olmak mümkün. Refleksolojiye göre önemli olan, rahatsızlığın ayaktaki hangi bölge ile bağlantılı olduğunu bilmek.

Bu yazımızda bebeklerde ayak masajı noktalarına değinerek hangi bölgenin hangi ağrıya iyi geldiğinden bahsettik. Hadi okumaya başla!

Refleksoloji nedir, ne işe yarar?

Refleksoloji, vücuttaki gerilimi azaltmak ve ağrıları hafifletmek amacıyla vücuttaki basınç noktalarına yapılan bir masaj tekniği. Öyle ki yetişkinlere göre bebeklerde çok daha etkili. Bunda miniklerin ayaklarındaki bağların ve kasların tam olarak gelişmemiş olmasının payı var.

Bebeklerde ayak masajının faydalarına 7 adım ve bölgede değindik! Lafı daha fazla uzatmadan sihirli ayak masaj noktalarına geçelim.

Bebeklerde ayak masajı noktaları

1. Baş ve diş

bebek ayak masaj noktaları

Bebekler sık sık baş ve diş ağrısı çekebiliyorlar. Refleksolojiye göre ayak baş parmak uçları, bebeğinin baş ve diş bölümlerine denk geliyor. Özellikle bebeğinin diş çıkarma döneminde, belirli noktalara hafif bir basınçla masaj yaparak sakinleşmesini sağlayabilirsin.

Bebeklere uyku masajı yapmak için de parmak uçlarındaki hassasiyetin gücünden faydalanabilirsin. Sen bu bölgeye masaj yaparken o mışıl mışıl uykulara dalacak!

Ah ne zordur o: 11 Soruda Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi Hakkında Merak Ettiğin Her Şey!

2. Sinüsler

bebek ayak masajı

Sinüsler yetişkinler için can sıkıcıyken, bebekler için daha önce deneyimlemedikleri bir şey olmasından ötürü ızdırap verici olabilir. Eğer bebeğin durmadan burnunu çekiyorsa veya dinmek bilmeyen bir burun akıntısı varsa bu bölge sihir gibi!

Minik kuşunun sinüslerini rahatlatmak için bebek ayak masajını, parmaklarının iç kısımlarına doğru yap. Ağrının azalması için resimdeki noktalara hafifçe bir baskı uygula. Bu, onun yatışmasını sağlayacak.

Bebeğine nefes aldır: Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Hakkında Her Şey

3. Göğüs

bebek ayak altı masajı

Bebeklerde göğüs tıkanması enfeksiyondan veya soğuk algınlığından kaynaklanabiliyor. Sıradaki masajımız tam da bu sorunlara göre!

Eğer bebeğinde tıkanıklık veya öksürme gibi bir sorun varsa; ayak parmaklarının hemen altında, ayaktaki kemer/yay kısmın hemen üzerinde bulunan bölgeye hafif bir basınç uygula. Masajını dairesel hareketlerle yap. Akciğerlere karşılık gelen bu bölge, bir nebze de olsa ufaklığı rahatlatacak.

Anlattık: Bebeklerde Öksürüğe Ne İyi Gelir?

4. Karın boşluğu

ayak masajı noktaları

Tümörler, spazmlar, sıkışma ve nefes alma gibi sorunlardan muzdarip çocuklar için ayak parmaklarının kökünün biraz altı can alıcı nokta. Bu kısım daha çok karın boşluğundaki rahatsızlıklarla bağlantılı. Gördüğün gibi bebeklerde ayak masaj noktalarını bilerek miniğinin sorunları için nokta atışı yapabilirsin.

Bebeğinin mide ağrısı gibi sorunlarında ayağının bu bölgesini ovuşturarak sakinleşmesini sağlayabilirsin.

Ağlayan bebeklere doğal sakinleştirici: Hırçın Bebekler İçin Bebek Sakinleştirici Ninni ve Müzik Önerileri!

5. Üst karın

bebeklerde ayak masajı noktaları

Ayak tabanları, bağırsaklarla bağlantılı olan bölge. Mide ekşimesi, kabızlık ve hazımsızlık gibi problemler için bu alana hafifçe masaj uygulayarak miniğinin rahatlamasını sağlayabilirsin.

Kendi küçük, derdi büyük: Bebeklerde Kabızlık Nasıl Giderilir?

6. Alt karın

bebeklere gaz masajı

Bebeklerde gaz sancısı ayak masajıyla hafifletilebiliyor. Bebeklere gaz masajı denince de aklına gelmesi gereken bölge, ayak topuğunun biraz üzerinde kalan içe basık kısım. Eğer bebeğinde gaz sancısı ve bağırsaklarında şişme gibi sorunlar varsa ayak tabanının alt kısımlarını ovuşturarak ufaklığı rahatlatabilirsin. Özellikle kalın bağırsağı harekete geçiren bu bölge gaz sancılarında çok etkili. Karın ağrısı için ayak masajı yaparken de bu bölgeyi ovalayabilirsin.

Ayak masajı olur da gaz masajı olmaz mı? Masaj Terapisti Selen Eloğlu'ndan bebeğine şifa olacak tüyolar!

7. Pelvis

bebeklerin ayak altına masaj

Bebeklerde ayak topuğu, pelvis bölgesine denk düşüyor. Eğer bebeğinin karın veya kalçasında ağrısı varsa, ayak topuğuna hafifçe basınç uygulayarak masaj yap.

Masajlar şenlensin: En İyi Bebek Yağı Hangisi?