Bal oğlumun doğum hikayesi

doğum hikayelerini hamileyken de okudum, doğumdan sonrada. hep sıcaklık verirler bana. o mutluluğu içimde yaşarım. bende yazmak istedim. belki birine ...

Doğum Boyu: 50 cm
Doğum Kilosu: 3300 gram
Doğum Tipi: Normal
Hastane: Özel doruk Yıldırım hastanesi

doğum hikayelerini hamileyken de okudum, doğumdan sonrada. hep sıcaklık verirler bana. o mutluluğu içimde yaşarım. bende yazmak istedim. belki birine bir şeyler kazandırır diye.

14 ağustos 2013 saat  23:00  gibi yatmak istedim. sanırım bir şeyler olacağını anlamıştım çünkü bu kadar erken yatmazdım. hemen uyumuşum. gece saat 02:30 gibi uyandım. zaten çok sık tuvalete gidiyordum. her zamanki gibi kalkıp gittim. ama bu sefer bir farklılık vardı. nişan gelmişti. eşime haber vermedim. nede olsa bir arkadaşımın sancıları nişan geldikten 10 saat sonra başlamıştı. bende oturup beklemeye başladım. dalgalar 03:00 gibi gelmeye başladı. 20 dakikada bir geldi. sonra 15,10 ve 5 dakikaya düştü. saat 05:30'da eşimi uyandırdım. hemen bir duş aldım ve aylar öncesinden hazır olan doğum çantamı alıp evden çıktık. hastane evimize yakındı ama arabada kasılmaları karşılamak daha zordu. sonuçta  10  dakikada geldik.  kasılmalarsa 3 dakikaya kadar düştü. kasılmaları karşılamakta zorlanmaya başlamıştım. eşim kayıt işlemlerini yaparken beni de nöbetçi ebe muayene etti. duruma göre doktorumu arayacaktık. saat 06:30 gibi  açılma 6 cm di ebe "süper. doğumun yarısından fazlasını evde geçirmişsiniz." dedi. çok sevindim çünkü hastaneye mümkün oldukça geç gitmek istiyordum. doktorumu aradık ve 20 dakika sonra hastanedeydi. ağrılar beni zorluyordu. derin nefeslerle rahatlar gibi oluyordum ama saat 07:00'dan sonrası gerçekten zordu. bunun bir sebebi de doktorumun suyumu patlatmasıydı. su kesesi patlayınca sancılarda birden arttı.

en son saat 07:00'da saate baktım. sonra zaman kavramımı kaybetmiştim. Epidural gibi ağrı kesici almadan dayanmaya, bebeğime en doğalıyla kavuşmaya çalışacaktım. nitekim başardım. benim    her yarım saatte bir açılmama bakılıyordu. açılmam  hızlı ilerledi. arada NSt cihazına bağlanıyordum ama yatmak çok zordu. neredeyse tüm süreçte ayaktaydım. Bebeğimin de kalp atışlarında sıkıntı çıkmıyordu.

saat 09:30'da doğumhanedeydik. bundan sonrası çok kolaydı. ıkındıkça rahatlıyordum. 3. ıkınmamda 15 ağustos 2013 saat 09:45'te minik Emir Mete'm aramıza katıldı. doğuma eşimde girmişti. kordondaki kan atımı durunca eşim kordonu kesti. minik paşam ilk kontrolleri ve k vitamini aşısı yapıldıktan sonra  yıkanmadan giydirilip  kucağıma geldi. orada emmeyi denedi hemen. doktorumda  oluşan minik bir yırtık için 3 dikiş atmıştı ama hiçbir şey umurumda değildi. kucağımda oğlum  tekerlekli sandalyeyle odamıza geçtik.